Kle en springform (ca 20 cm) med bakepapir. Knus kjeksen, du kan for eksempel legge kjeksen i en pose og knuse den med en kjevle.
Ha kjekssmuler og bakekakao i en bolle og bland godt. Tilsett smeltet smør og rør sammen.
Ha smuleblandingen over i bakeformen og press den ut til en jevn bunn. Sett formen i kjøleskap mens fyllet tilberedes.
Bryt sjokoladen i biter og ha den i en bolle som tåler mikrobølgeovn. Kjør mikrobølgeovnen i 30 sekunder og rør om. Fortsett med 10 og 10 sekunder og rør mellom hver gang til all sjokoladen er smeltet. Sett bollen til side for avkjøling.
Ha kremost, fløte og vaniljeekstrakt i en bolle pisk til massen danner topper. Pisk så i den smeltede sjokoladen, pass på at den ikke har blitt for kald. Blir sjokoladen for kald kan det bli klumper.
Ta formen ut av kjøleskapet og hell over sjokoladefyllet. Jevn ut overflaten. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne natten over.
Når kaken skal serveres tas den ut av kjøleskapet og formen og bakepapiret fjernes. Legg ostekaken på et serveringsfat.
Ha bakekakao i en liten bolle. Tilsett en og en spiseskje med vann og rør godt mellom hver til det blir en smidig sjokoladerøre som kan sprinkles over ostekaken.
Bruk en pensel, dypp den i kakaorøren og sprinkle kakaorøren utover ostekaken. Gjenta til kaken har sjokoladeflekker over hele. Dette kan søle litt så legg gjerne noen håndklær rundt for å ta imot sprut.
Lag sjokoladespon ved hjelp av en potetskreller. Legg sjokoladesponen på midten av kaken som et rede og legg sjokoladeeggene oppå.
Kaken er klar til servering!
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker