Sett stekovnen på 120 °C varmluft.
Pisk opp eggehvite til det begynner å skumme. Tilsett finkornet sukker litt etter litt. Pisk til du har en glatt, blank masse. Rør inn eddik og maisenna til slutt.
Lag enten en stor eller to mindre pavlovaer; den ene ringen ca. 27 cm i diameter og den andre ca. 21 cm i diameter. Bre marengsen ut, bruk gjerne en sprøytepose for å gjøre bunnen dekorativ. Klipp et stor hull i posen og lag en fin kant som en blomst.
Stek marengsen på 120 grader varmluft i ca. 1.5 time. Sett ovnsdøren på gløtt og la pavlovaen avkjøles i ovnen.
Pisk sammen eggeplommer, maisenna og sukker i en bolle.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frø og vaniljestang i en kjele. Hell melk og fløte i kjelen, og gi væsken et lite oppkok. Hell litt av væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. La det boble og koke en liten stund mens du fortsetter å røre. Hell kremen utover en flate (for eksempel en tallerken) og kle med plastfilm. Avkjøles i kjøleskap.
Ta vaniljekremen ut av kjøleskapet og fjern vaniljestangen. Rør vaniljekremen godt opp så den blir glatt.
Pisk kremfløten til en myk krem og bland inn vaniljekremen.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter så de blir myke. Kryst gelatinbladene og smelt de så i 2 ss kokende vann. Ha litt av vaniljekremen i gelatinen og rør godt, før du blander alt inn i resten av kremen.
Plasser marengsbunnen på et fat. Stryk krem utover, bruk gjerne en sprøytepose og lag dekorative topper. Legg på bær etter ønske. Har du laget to marengsbunner: Legg på den andre bunnen og ha på resten av kremen. Dekorer med bær og fruktkjøttet fra pasjonsfrukten.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker