Legg bakepapir på to stekebrett.
Ha peanøttsmør og sukker i en stor bolle og bland til alt sukkeret er godt rørt inn. Tilsett egg og vaniljeekstrakt og pisk til alt er blandet.
Hakk sjokoladebitene litt og bland de inn i peanøttsmørblandingen. Samle deigen til en ball og del den i 15 like store biter. Rull hver bit til en kule og legg de på stekebrettet. La det være litt rom mellom hver. Trykk hver kule litt ned og sett stekebrettene kjølig i 30 minutter.
10 minutter før steking forvarmes stekeovnen til 180°C over- og undervarme eller 160°C varmluft. Stek de kalde cookiesene i 15-20 minutter til de er gyllenbrune og fortsatt litt myke, de blir fastere når de avkjøles.
La de avkjøles på stekebrettet i 15 minutter før de legges over på en bakerist for å avkjøles helt.
De er holdbare i en lufttett boks i 3-5 dager.
Smelt gjerne litt bakesjokolade og risle det over de nybakte cookiesene.
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies