1. Sukker, sirup og margarin/smør varmes til en flytende masse (sukkeret skal smelte) som helles over i en bakemaskin.
2. Bland krydderet sammen med det tørre og ha i bakemaskinen. Tilsett egg.
3. Elt sammen til en deig.
4. Deigen settes kjølig til dagen etter.
Pepperkakene stekes på 180-200 grader ca. 10-12 minutter (avhenger av tykkelse) midt i ovnen. Du kan bruke både over/undervarme og varmluft. Pass på at pepperkakene som stekes samtidig har jevn tykkelsen. Ikke stek store og små deler av pepperkake på samme plate. Da vil noe raskt bli brent, mens noe ikke blir ferdigstekt.
Dr. Oetker hvit, grønn og rød pynteglasur.
Strøssel – Dr. Oetkers Gingerbread decoration.
For å lage en sprøytepose med mindre hull, klem noe av glasuren i en brødpose eller lag en sprøytepose av matpapir. Hell strøsselet over i mindre skåler, da er det lettere å dyppe hele pepperkaken i strøsselet.
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies