Les gjennom hele oppskriften før du begynner så du ikke går glipp av noen steg.
Denne kan gjerne lages dagen før da den må stå kjølig i minst 4 timer.
Finhakk bakesjokoladen og ha den i en bolle.
Varm fløten opp til kokepunktet og hell den over den finhakkede sjokoladen. La det stå et par minutter før massen røres glatt (bruk gjerne en stavmikser). Sett det kjølig 4-6 timer, eller til dagen etter.
Kle en form ca. 25x30 cm eller en springform Ø ca. 26-28 cm med bakepapir.
Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad eller i mikrobølgeovn.
Rør sammen sukker og egg med en håndvisp og bland inn den smeltede sjokoladeblandingen. Sikt i mel og bakekakao. Rør røren sammen til det er akkurat blandet, pass på å ikke røre for mye.
Stek kaken midt i oven i ca. 20 minutter på 200 °C over- og undervarme. (Varmluft ca. 15 minutter steketid)
La den avkjøles helt.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann
Ha vaniljepaste, sukker og kremfløte i en bolle og pisk det til en slapp krem.
Ta opp gelatinen og kryst ut vannet. Smelt gelatinen med 2 ss kokende vann og bland så inn litt av kremfløten. Sørg for at gelatinen er rykende varm før alt blandes med resten av den piskede kremen. Rør raskt så ikke gelatinen stivner og lager tråder.
Finhakk bakesjokoladen og ha den i en bolle.
Varm fløten opp til kokepunktet og hell den over den finhakkede sjokoladen. Rør det sammen til all sjokoladen har smeltet og det er en jevn masse.
Start med å kle 6 mousseringer (ca. 7 cm i diameter) med kakeplast og sett de på et brett.
Stikk ut 6 rundinger med brownies som passer til mousse-ringene. Legg de i bunnen. Plasser ett bringebær på hver bunn.
Pisk opp sjokoladekremen, pass på så den ikke blir for stiv. Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt den rundt bringebæret. Dunk brettet i bordet slik at kremen jevner seg ut. Sett brettet i fryseren mens du lager crème chantilly.
Lag creme chantilly og legg 1-2 ss av kremen over sjokoladekremen. Dunk brettet i bordet sånn at kremen jevner seg ut.
Sett brettet inn i fryseren igjen i minimum 3 timer. Ta så brettet ut av fryseren, fjern mousse-ringen og plasten og la dessertene tine i kjøleskapet i minimum 2 timer.
Anrett dessertene ved å helle over 1-2 ss ganache på hver og dekorer med bær. Sikt over litt melis rett før servering.
OPPSKRIFTER
Dessert
Dessert
Dessert