Ha rabarbra, sukker, vann, sitronsyre og vaniljepasta i en kjele og la det koke opp under lokk (det kan ta litt tid før det koker, og frosne rabarbra bruker lenger tid). La det koke i ca. 8 minutter.
La det avkjøles før det settes i kjøleskap over natten slik at smaken i rabarbrabitene trekker ut i saften.
Sil av saften, la det gjerne stå og dryppe en stund så mest mulig saft kommer med. Hell saften over på rene, kokte flasker.
Bland ut saften med vann med eller kullsyre når den serveres. Prøv også å ha litt saft i et champagneglass og tilsett champagne eller en annen musserende vin - en god og frisk aperitiff.
Om du ønsker en helt klar saft, kan saften helles gjennom en saftpose eller et fuktig klede slik at vaniljekornene siles av.
Saften holder seg 1-2 uker i kjøleskap, alternativt kan saften også fryses i fryseposer.
OPPSKRIFTER
Dessert
Dessert
Dessert