Sett stekeovnen på 260 °C over- og undervarme. La en stekeplate stå i ovnen og la den bli varm mens ovnen varmes opp.
Bland alle de tørre ingrediensene til deigen i en bolle. Tilsett olje og vann og elt deigen en kjøkkenmaskin i ca. 12 minutter til deigen er myk og smidig. Den lange eltetiden er viktig for å aktivere glutenet i melet da dette påvirker strukturen i deigen. Det er enklest å bruke en kjøkkenmaskin siden deigen skal eltes så lenge, men man kan også prøve en kombinasjon av en håndmikser med deigkrok og håndkraft.
La deigen hvile i bollen i 5-10 minutter, dette for at den ikke skal trekke seg sammen når den kjevles ut. Dette kan droppes om man har dårlig tid, men det er enklere å kjevle ut deigen når den har hvilt.
Del deigen i 9 like store biter, form de som boller og kjevle de ut på et meldrysset bord til en diameter på ca. 15 cm. Legg de 9 bunnene på bakepapir, 3 på hver. Smør Nutella på pizzabunnene og legg to halve bananer på hver pizza. Gjenta til alle bunnene har fyll.
Dra bakepapiret over på den varme stekeplaten og stek dessertpizzaene i 7-8 minutter i nederste tredjedel av ovnen. En plate om gangen.
Fordel litt sjokoladesaus på hver pizza og server de straks. Ha gjerne en kule vaniljeis eller litt crème fraîche ved siden av.
Steketid: 7 - 8 Minutter
Om dessertpizzaene skal fryses ned kan de stekes i 5 minutter og så varmes opp før servering.
OPPSKRIFTER
Boller og brød
Boller og brød
Boller og brød