Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme.
Bland alle de tørre ingredienser til deigen i en bolle. Tilsett egg, melk og det myke smøret. Elt deigen i ca. 10 minutter i en kjøkkenmaskin, til den er myk og smidig. La deigen hvile i bollen i 5-10 minutter, den vil da ikke trekke seg så mye sammen når den kjevles ut.
Den lange eltetiden er viktig for å aktivere glutenet i melet, dette påvirker brødets struktur. Det er helt klart enklest å elte deigen i en kjøkkenmaskin når den skal eltes så lenge. Alternativt så kan man prøve å elte deigen med en kombinasjon av en håndmikser med deigkrok og håndkraft.
Rør alle ingrediensene til kanelfyllet sammen til en jevn masse.
Legg bakepapir i en langpanne ca. 25x35 cm
Kjevle deigen ut på et lett meldrysset bord til en firkant på ca. 50x36 cm. løft på deigen av og til og drys med litt mel, så den ikke klistrer fast til bordet.
Fordel kanelfyllet utover deigen, helt ut til kanten. Fordel vaniljekrem i et jevnt lag over kanelfyllet. Rull deigen sammen til en pølse med en lengde på 36 cm. Del deigen i 15 skiver og fordel de jevnt i langpannen.
Stek kanelsvingene i ca. 40 minutter i nederste tredjedel av ovnen.
La de avkjøles.
Steketid: ca. 40 Minutter
Rør melis og kokende vann sammen til en jevn glasur. Pynt de avkjølte kanelsvingene med glasuren.
Du kan erstatte rørsukker med vanlig sukker.
Kanelsvingene kan fryses i inntil 3 måneder uten glasur.
OPPSKRIFTER
Boller og brød
Boller og brød
Boller og brød