Sett stekeovnen på 220 °C over- og undervarme.
Legg mozzarellaosten til fyllet i et dørslag og la den dryppe godt av.
Bland alle de tørre ingrediensene til deigen i en bolle. Tilsett olje og vann og elt deigen godt i en kjøkkenmaskin på lav hastighet i 10-12 minutter til deigen er blank og smidig. Den lange eltetiden er viktig for å aktivere glutenet i melet da dette påvirker strukturen i bakverket. Det er enklest å bruke en kjøkkenmaskin siden deigen skal eltes så lenge, men man kan også prøve en kombinasjon av en håndmikser med deigkrok og håndkraft.
La deigen hvile i bollen i 5-10 minutter, dette for at den ikke skal trekke seg sammen når den kjevles ut. Dette kan droppes om man har dårlig tid, men det er enklere å kjevle ut deigen når den har hvilt.
Rør sammen tomatpure og krydder. Del paprika, mozzarella og skinke i små terninger og bland det inn i tomatpureen.
Kjevle ut deigen på et lett meldrysset bord til en firkant på ca. 45x36 cm. Flytt på deigen av og til og dryss med litt mel så den ikke klistrer seg fast i bordet.
Fordel fyllet utover hele deigen helt ut i kantene, bortsett fra på den ene enden hvor 4 cm skal være uten fyll. Rull deigen sammen på kortsiden slik at det blir en ca. 36 cm lang pølse. Skjær pølsen i 18 skiver og fordel de på to stekeplater med bakepapir.
Pensle pizzasnurrene med sammenpisket egg og dryss over oregano.
Stek ett brett om gangen i 20-22 minutter i nederste tredjedel av oven. La de ferdigstekte pizzasnurrene avkjøles under et kjøkkenhåndkle.
Steketid: 20 - 22 Minutter
Tomatpuré kan erstattes med pesto eller oliventapenade.
Pizzasnurrene kan fryses i 3 måneder. Ta de ut etter hvert som de skal brukes.
OPPSKRIFTER
Boller og brød
Boller og brød
Boller og brød