Varm opp melk og smør til smøret er smeltet og blandingen er lillefingervarm.
Ha mel, innholdet fra en pose Surdeig, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle. Tilsett melkeblandingen og egg. Elt deigen på lav hastighet i en kjøkkenmaskin til alt er blandet. Elt deretter på middels til høy hastighet i 6-8 minutter til deigen er myk og og smidig og slår mot sidene på bollen. Tilsett evt. litt mer mel om deigen er for bløt. Pass på å ikke tilsette for mye, deigen skal være litt klissete.
Hell deigen ut på kjøkkenbordet og elt den kort. Ha deigen i en bolle smurt med olje, dekk til med plastfolie og la deigen heve et lunt sted i 1 time.
Kjevle deigen ut til en tykkelse på ca. 1 cm på et meldrysset bord. Stikk ut deigen med en rund utstikker (ø 8-9 cm), stikk så ut et hull i hver donut med en liten rund utstikker (ø 3-4 cm). Elt evt. deigen sammen og kjevle den ut igjen eller stikk ut resten av deigen med den lille utstikkeren. Ha donuts og donuthullene på en stekeplate med bakepapir og dekk til med plastfolie. La deigen etterheve i ca. 45 minutter.
Varm opp oljen det siste kvarteret av hevetiden.
Varm opp oljen i en stor kjele til 180 °C. Kok et par donuts om gangen til de er gylne, ca. 1 minutt per side. Forsøk å holde en konstant temperatur på 180 °C. Om oljen blir for kald trekker donutsene for mye olje og blir den for varm blir de for mørke.
Ta donutsene opp og la de renne av på tørkepapir. Fortsett til alle donuts og donuthullene er kokt. Vend evt. donuthullene i en blanding av kanel og sukker mens de fortsatt er varme. La donutsene avkjøles helt.
Ha hakket mørk sjokolade og hakket kakaosmør i en bolle som tåler mikrobølgeovn. Varm massen i 30 sekunder av gangen, og rør i massen mellom hver gang. Fortsett med dette til sjokoladen begynner å smelte. Deretter gis sjokoladen kun 10 sekunder av gangen, rør mellem hver gang. Sjokoladen skal ha en temperatur mellom 30-31 ºC.
Om det fortsatt er kakaosmør som ikke er smeltet kan sjokolademassen blendes med en stavmikser. Vær forsiktig, så det ikke dannes for mange luftbobler.
Dyp donuts i glasuren. Pynt donutsene med små saltkringler, Sugar Eyes og røde sjokoladeknapper eller halve cocktailbær før sjokoladeglasuren stivner.
Donutsene smaker best den dagen de er bakt.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker