Dekorasjonene i fondant skal tørke i minst 24 timer før kaken pyntes, de må derfor lages senest dagen før.
Skriv ut malene som skal brukes til å lage reinsdyrets gevir og ører. Ha fire cocktailpinner eller grillspyd i tre klart.
Kna inn en 1/2 pose Cream Fix i fondanten, og kna så inn kakaopulveret. Fondanten skal ha en jevn lysebrun farge. Ta av ca. 1/4 av fondanten og tilsett mer kakaopulver. Kna det inn så den får en jevn og mørkere brunfarge.
Kjevle den lysebrune fondanten til den er ca. 5 mm tykk. Skjær ut to gevir ved hjelp av malen og fest et grillspyd i bunnen av hvert gevir.
Kjevle restene av den lysebrune fondanten ut til en tykkelse på ca. 2 mm. Bruk malen for det innerste på øret og skjær ut to dråpeformede deler.
Kjevle så ut den mørkebrune fondanten til den er ca. 3 mm tykk. Bruk malen for den ytterste delen av øret og skjær ut to større dråpeformede deler.
Fest en liten og en stor øredel sammen ved hjelp av litt vann. Legg spissen av et trespyd i bunnen av det ene øret, fold det rundt pinnen slik at den sitter fast og kan stikkes ned i kaken. Gjenta med det andre øret.
Legg alle fondantdelene på en stekeplate med bakepapir og la delene tørke i romtemperatur i minst 24 timer. Delene må tørke slik at de holder fasongen når kaken er pyntet.
Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme.
Smør to springformer (ø 16 cm) og legg bakepapir i bunn.
Pisk smør, sukker og salt sammen med en håndmikser til blandingen er lett og luftig. Tilsett ett og ett egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg.
Bland sammen mel, maisstivelse, bakepulver og kokos. Tilsett melblandingen, melk og mandelaroma vekselsvis litt av gangen i smørblandingen. Pisk med en håndmikser til røren er jevn uten klumper.
Fordel røren i to smurte springformer (ø 16 cm) med bakepapir i bunn. Stek kakene midt i ovnen i ca. 40 minutter. Kjenn etter med en bakepinne om de ferdige, det skal ikke feste seg noe kakebunn på pinnen.
La kakene avkjøles helt i springformene. Fjern form og bakepapir og del begge bunnene i to slik at det blir fire like tykke kakebunner.
Steketid: ca. 40 Minutter
Bland melis og mascarpone og pisk til det blir jevnt og uten klumper, tilsett så fløten langsomt litt av gangen under pisking. Pisk til blandingen er stiv. Til slutt tilsettes revet kokos og mandelaroma, vend det godt sammen.
Legg den nederste kakebunnen på et serveringsfat og fordel 1/3 av fyllet utover bunnen (kaken kan med fordel monteres i en kakering eller i ringen fra en av springformene). Legg på den neste kakebunnen. Gjenta med fyll og bunner til alt fyllet og alle bunnene er brukt. Avslutt med den siste bunnen og sett kaken i kjøleskap.
Pisk smør og melis lyst og luftig, dette tar noen minutter. Ta av ca. 1 ss av smørkremen og legg det til side i en skål.
Pisk så inn 2/3 av kakaopulveret i smørkremen. Ta av 3 litt toppede ss og ha det i en sprøytepose med stjernetipp (ø 8 mm) og legg den til side. Ta også av 1 ss smørkrem og legg det til side i en skål. Til slutt piskes resten av kakaopulveret i smørkremen.
Ta kaken ut av kjøleskapet og smør opp kaken med smørkremen. Kakebunnen skal ikke synes gjennom. Bruk gjerne en smoother eller spatel for å få så jevn overflate som mulig, og sett kaken i kjøleskap.
I skålen med 1 ss brun smørkrem tilsettes svart konditorfarge og litt mer kakaopulver. Rør det godt sammen. Dette skal bli øyebrynene på reinsdyret. Ha smørkremen i en sprøytepose og klipp et lite hull. Sprøyt ut øyebrynene foran på kaken.
.
I skålen med ufarget smørkrem tilsettes rød konditorfarge, dette er til den røde nesen. Bland godt, ha det i en sprøytepose og klipp et forholdsvis stort hull. Sprøyt ut nesen foran på kaken i midten under øyebrynene.
Fest gevir og ører på kaken.
Ta sprøyteposen med den lysebrune smørkremen og sprøyt ut rosetter på toppen av hodet til reinsdyret (mellom gevir og ører).
Dryss til slutt litt Black & Gold strøssel på rosettene.
Om du ønsker en litt friskere smak kan det tilsettes kremost i smørkremen. Vannet i kremosten vil føre til at fondanten går raskere i oppløsning så kaken bør ikke stå for lenge før den spises.
Gevirene kan også lages av piperensere om man ikke ønsker å lage de i fondant. Dekk endene som skal ned i kaken med litt plastfolie.
Hvis du ønsker en litt større kake, men også lavere kan du med fordel bake den i en ø 18 cm springform, dette kan påvirke steketiden noe.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker