Knus vaniljekransene til smuler. Smelt smøret og vend det sammen med de knuste vaniljekransene og de hakkede mandlene.
Kle en springform (Ø18 cm) med bakepapir i bunnen og kakeplast langs sidene. Trykk ut massen i bunnen av formen med baksiden av en skje og sett den kjølig mens ostekremen lages.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
Rør sammen risengrynsgrøt, ost, melis og vaniljesukker. Smelt den oppblødte gelatinen i en liten kjele sammen med mandelaromaen, og vend det inn i ostekremen. Pisk så fløten til en myk krem og vend den inn.
Ha ostekremen i en sprøytepose, og fordel den jevnt utover bunnen.
Ha ostekaken i fryseren mens geléen lages, ca. 30 minutter.
Legg gelatin i bløt i kaldt vann.
Ta ut eventuelle kirsebær fra kirsebærsausen, bærene skal ikke brukes i denne oppskriften. Kok opp kirsebærsausen og la den avkjøles litt før gelatinen smeltes i. La geléen kjøle ned til ca. 35 grader.
Ta ostekaken ut av fryseren og hell geléen forsiktig over ostekremen. Sett kakeen tilbake i fryseren i 30 minutter.
Ta den ferdige ostekaken ut av fryseren og ta av springform og kakeplast.
Rist mandelflaken og la de avkjøles mens den hvite sjokoladen smeltes. Ta en skje og lag tynne striper på kaken. Dryss på de ristede mandelflakende over sjokoladestripene sammen med sorte kuler fra Dr. Oetker Black & Gold strøsselet. Ostekaken er klar til servering!
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker