Sett stekovnen på 225° C over- og undervarme.
Smelt smør i en kjele, tilsett kakaoen, ta kjelen av varmen og rør godt. Pisk egg og sukker luftig. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i eggemassen og vend det forsiktig inn. Rør så kakaosmøret forsiktig i deigen. Fordel deigen på en stekeplate med bakepapir, ca 30 x 40 cm.
Stek bunnen i ca. 8 minutter. Vend bunnen over på et bakepair drysset med melis og legg et rent og fuktig kjøkkenhåndkle over.
Pisk smør og halvparten av melisen sammen, tilsett så resten av melisen, frøene fra vaniljestangen, mascarpone og revet appelsinskall. Pisk godt i 5 minutter til kremen er lett og luftig.
Trim kantene på kakebunnen rett, og del den i tre remser på langs. Fordel mascarponekremen på de tre remsene. Rull den første remsen sammen til en rullekake, legg remse nummer to på rullekaken og fortsett å rulle den sammen. Det samme gjøres med den tredje remsen. Pakk den store rullekaken stramt inn i plastfolie og sett den kaldt.
Kjevle ut fondanten og lag et lokk som passer til toppen av kaken. Farg resten av fondanten og trill den til en lang pølse. Kjevle den flat og skjær ut en remse som rekker rundt kaken. Lag eventuelt også noen små figurer til pynt. Fest fondanten ved å pensle baksiden med vann og trykk den fast på kaken.
Smelt sjokoladen og lag noen fine "snirkler" på et stykke bakepapir og dekorer kaken med disse når de har stivnet.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker