Sett stekeoven på 200° C over- og undervarme.
Legg bakepapir på en stekeplate og tegn en firkant (ca. 30x40 cm) på papiret.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis med en håndmikser, ca 4-5 minutter.
I en annen bolle blandes potetmel, rismel og bakepulver godt sammen. Sikt det så i eggedosisen. Vend røren forsiktig sammen. Fordel røren utover stekeplaten slik at den dekker den tegnede firkanten.
Stek rullekakebunnen midt i ovnen i 5-7 minutter, til den er akkurat gjennomstekt og lett gylden.
Mens kaken stekes dryss et lag sukker på et bakepapir. Rullekakebunnen vendes over bakepapiret med sukker så snart den er tatt ut av ovnen. Ta av bakepapiret mens kaken fortsatt er veldig varm, og fordel syltetøyet jevnt utover bunnen. Rull den forsiktig sammen på langs, og la kaken hvile med skjøten ned i minst en time eller gjerne natten over på et kjølig sted.
Server rullekaken i skiver som den er, eller med litt laktosefri krem.
Det er viktig å rulle sammen kaken mens den fortsatt er varm for å unngå at bunnen sprekker.
Bytt gjerne ut bringebærsyltetøyet med et annet syltetøy.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker