Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme.
Rør sukker og olje sammen med en håndvisp. Pisk deretter inn eggene så det blir en eggedosis.
Sikt hvetemel, bakepulver, natron, kanel og salt i en annen bolle. Tilsett eggedosisen og de revne gulrøttene. Rør sammen til en jevn røre.
Hell røren i en smurt springform (ø 20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 50 minutter. Kjenn etter med en bakepinne om kaken er ferdigstekt. Kaken skal ikke feste seg til bakepinnen.
La kaken avkjøles helt før frostingen påføres.
Hell innholdet av en pose Base for Buttercream i en bolle og tilsett romtemperert smør og kald kremost. Pisk først kort på lav hastighet og deretter på høy hastighet i 4 minutter, til frostingen er lett og luftig.
Ha frostingen i en sprøytepose med rosebladspiss (ca. 16 mm). Sprøyt ut små blader på den avkjølte kaken. Start på kanten og jobb deg mot midten.
Dekorer gjerne kaken med litt strøssel etter ønske. Sett kaken i kjøleskap før servering.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker