Legg bakepapir i en springform Ø 26 cm.
Forvarm stekeovnen.
Over- og undervarme: ca. 180 °C
Varmluft: ca. 160 °C
Smelt bakesjokolade og smør sammen over vannbad.
Grovhakk de kokte rødbetene og kjør de til en puré.
Bland egg, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle og sett kjøkkenmaskinen kort på laveste hastighet og deretter på høyeste hastighet i 2 minutter. Rør inn rødbetpuréen og smør og sjokoladeblandingen. Bland mel, bakepulver og kakao i en bolle og vend det forsiktig inn i røren. Hell røren i springformen og jevn ut overflaten. Stek kaken på rist i stekeovnen.
Steketid: ca. 32 Minutter
Når kaken er ferdig stekt fjernes springformen, og den avkjøles på en bakerist med bakepapiret på.
Kok opp fløten i en kjele. Ta den av varmen, tilsett bakesjokoladen og la den smelte. Rør av og til mens ganachen avkjøles. Når ganachen er avkjølt fordeles den over kakebunnen.
Rett før servering siktes bakekakao over kaken.
Kaken er holdbar i ca. 3 dager i kjøleskap. Kakebunnen kan også fryses.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker