Forvarm stekeovene til 200°C over- og undervarme eller 180°C varmluft.
Smør 4 ramekiner.
Smelt smør og sjokolade i mikrobølgeovn på middels styrke maks 20 sekunder om gangen, og rør mellom hver omgang. Sett det til side for avkjøling noen minutter. Sjokoladen og smøret kan også smeltes over vannbad.
Bruk en håndmikser og pisk sammen egg, sukker og vaniljepaste til konsistensen er tykk og fargen er lys som eggedosis.
Sikt i mel og bakekakao og fold det forsiktig inn. Når det er gjort tilsettes den smeltede sjokoladeblandingen, vend det inn.
Fordel røren i de smurte formene og stek de på en stekeplate i 8-10 minutter. De skal være stekt utenpå og kjernen flytende. Vær nøye med steketiden så de ikke blir overstekt.
La fondantene hvile i ett minutt før de hvelves over på en asjett. Server med en kule vaniljeis og eventuelt litt fløte.
Fondanten er best når den serveres nystekt og varm. Røren kan lages ferdig på forhånd og fylles i ramekinene. Oppbevar de i kjøleskap til de skal stekes.
Ramekinene med røre kan også fryses. Legg til ca. 5 minutter steketid om de stekes i frossen tilstand.
OPPSKRIFTER
Dessert
Dessert
Dessert