Smør en springform, 24cm, med smør. Forvarm stekeovnen.
Over- og undervarme: 180 °C
Varmluft: 160 °C
Bland mel, bakepulver, natron, salt og vaniljesukker i en skål. Visp smør og sukker sammen i en annen skål, og visp i eggene et om gangen. Tilsett melblandingen vekselvis med melken og visp på lav hastighet til deigen er jevn.
Bland vann og kakaopulver i en gryte, og varm opp under omrøring til blandingen er jevn. Hell blandingen i deigen under omrøring.
Ha deigen i kakeformen, og stek i 40-50 minutter til den er akkurat gjennomstekt. Avkjøl kaken på en rist.
Sjokoladen grovhakkes og smeltes over vannbad eller i mikrobølgeovn og avkjøles helt. Visp smør, melis, salt og vaniljesukker med en håndmikser til blandingen er kremet og hvit. Visp videre ved lav hastighet, mens sjokoladen helles langsomt i. Visp til kremen har en skinnende og glatt konsistens.
Del opp kaken i 2 eller 3 bunner, og legg et tynt lag med krem i mellom. Fordel resten av kremen over hele kaken, og pynt med rips.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker