Smelt smør og sjokolade i en skål over vannbad. La blandingen avkjøles i 10 minutter. Sett stekeovnen på 170 °C over- og undervarme. Kle en bakeform (20 cm x 24 cm) med bakepapir, og sett den tilside.
Rør sukker og brun farin sammen med det smeltede smøret og sjokoladen. Tilsett eggene ett og ett av gangen. Hvert egg røres godt inn før det neste tilsettes. Tilsett vaniljeekstrakt og salt. Vend mel og kakao forsiktig inn i deigen, og rør den helt glatt. Fordel deigen i bakeformen, og stek kaken i ca. 30- 35 minutter.
Avkjøl kaken i bakeformen på en bakerist i ca. 15 minutter. Vend deretter kaken ut av formen på risten. Sett kaken kaldt, og la den avkjøles helt. Når den er kald stikkes 8 runde kaker ut med en 8- 10 cm rund metallutstikker. Plasser kakene på bakerist, og sett de kaldt igjen. Lag smørkremen mens kakene står kaldt.
Rør mykt smør, melis, melk, peppermynteolje og grønn konditorfarge sammen i en bolle. Kremen skal ha en frisk pastellgrønn farge. Pisk kremen luftig i 5 minutter med en håndmikser. Vend forsiktig kakaonibs inn i smørkremen.
Ta ut kakene og dekk de med smørkremen. Bruk en liten palettkniv for å få det jevnt. Rett før servering pyntes kakene med kakaoroser og blader.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker