Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme.
Legg bakepapir i bunnen av en springform (ø 20 cm).
Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk eggehvitene stive sammen med sukrin og salt.
I en annen bolle piskes eggeplommer skummende sammen med vaniljeekstrakt. Rør inn mandelmel, kakaopulver og bakepulver i eggeplommene. Tilsett mandelmelk og kokosolje litt og litt. Vend de piskede eggehvitene forsiktig inn i røren. Ha røren i springformen (ø 20 cm) med bakepapir i bunn.
Stek kaken midt ovnen i 25-30 minutter, og la den avkjøles helt.
Del avocadoen, ta ut stenen og bruk en skje til å ta ut avocadoen. Ha avocado, kakaopulver og sukrin i en bolle, og bruk en stavmikser til å lage en glatt og kremet masse.
Fjern bakepapiret fra den avkjølte kaken og smør sjokoladekremen utover toppen av kaken. Dekorer med blåbær, solbær, kakaonibs og eventuelt spiselige blomster.
Sukrin kan byttes ut med tilsvarende mengde dadler.
Bruk gjerne sesongens bær til pynt, f. eks. kirsebær og jordbær.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker