Rør det myke smøret sammen med melis, kakao og salt i en bolle. Rør inn egget. Tilsett så mandelmel og hvetemel. Samle deigen raskt sammen, pass på å ikke kna for mye. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskap i ca. 30 minutter.
Ha litt mel på benkeplaten før deigen kjevles ut til en rektangel med ca. 5 mm tykkelse og stor nok til at den dekker en rektangulær terteform med riflete kanter, ca 12 x 30 cm. Ha deigen i formen og trykk den ut i kantene. Pass på at bunnen går helt opp til kanten. Fjern overflødig deig. Sett formen kjølig mens mazarinmassen tilberedes.
Varm fløten opp til kokepunktet, og hell den over sjokoladen og glukosen i en bolle. Rør sjokoladeblandingen forsiktig til den er helt glatt og sett den tilside i romtemperatur.
Riv marsipanen grovt på et rivjern. Bland resten av ingrediensene sammen med marsipanen og rør det sammen til en jevn og klumpfri deig.
Sett stekeovnen på 170 grader over- og undervarme.
Fordel mazarindeigen i den kalde tertebunnen og stek den i ca 25- 30 minutter. La den så avkjøles helt.
Rist de hakkede mandlene og la de bli helt avkjølte.
Ta terten ut av formen og smør på sjokoladekremen i et jevnt og fint lag. Del hvert jordbær i fire og dekorer terten. Drys til slutt på de ristede hakkede mandlene.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker