Bland mel sukker og kakao. Tilsett smøret i terninger og kna det sammen til en deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i ca. 30 minutter.
Riv mandelmassen til fyllet og jobb inn smøret. Smelt sjokoladen, vent til den er passe avkjølt og rør den så inn i mandelblandingen. Tilsett ett og ett egg, og til slutt melet og saltet.
Smør mazarinformene med smeltet smør. Engangsformer i aluminium kan også brukes. Trykk ut mørdeigen i formene og tilsett mandelmassen med en skje. Stek på 200 °C i 12- 15 minutter i nedre del av ovnen.
La kakene avkjøle og ta dem forsiktig ut av formene. Er det brukt engangsformer, kan de bli i formene.
Til glasuren blandes melis, kakao og appelsinjuice til en glatt røre. Fordel glasuren på kakene, og strø på hasselnøtter.
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies