Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad eller i en mikro-ovn.
Pisk sammen sukker og egg med en håndvisp. Bland inn smør og sjokolade. Sikt inn mel og kakao. Ikke rør for mye.
Hell over i en springform kledd med bakepapir (ca. 22 cm i diameter) og stek på 180-200 grader i 15 minutter (ca). Da vil den fortsatt være myk inni. Sett i fryseren til den er fast.
Legg gelatinplatene i kaldt vann. Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
Bland sammen eggeplommer, melk og sukker i en liten kjele. Rør til det tykner – pass på at det ikke koker, da vil det bli eggerøre. Ta kjelen av platen – klem ut vannet av gelatinen og rør den inn.
Hell sausen over sjokoladen (som er finhakket). La stå litt slik at sjokoladen får smelte, før du rører til du har en glatt sjokolademasse.
Pisk slapp krem av kremfløten. Ha i litt av den piskede kremen i sjokoladeblandingen før du har alt over i resten av kremen. Rør til alt er blandet. Smak til med rom eller cognac om ønskelig.
Plasser den frosne bunnen i formen igjen (eller i en justerbar kakering). Hell Sjokolademoussen i formen og sett kjølig / i fryseren.
Ta kaken opp fra fryseren ca. en time før den skal spises, marker 12 biter.
Dryss på kakao og legg på dekor. Ca. 1 dl kremfløte piskes til stiv krem, sprøytes på kanten av kaken. De gylne perlene legges på hver bit.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker