Sett ovnen på 175°C, og smør en springform ca. 22 cm i diameter.
Smelt smøret i en kjele og tilsett kakao. Visp egg og sukker luftig. Bland mel og bakepulver og vend det inn i eggeblandingen. Rør i kakaosmør og melk.
Hell røren i springformen og stek i 40- 45 minutter. Kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig, og la den avkjøles på rist.
Bland melis, kakao, smør og melk til glasuren i en bolle. Visp det luftig med en mikser.
Del den avkjølte kaken på midten slik at det blir to like store halvmåner. "Lim" de to halvmånene sammen med glasur. Skjær litt av bunnen så kaken kan stå støtt med snittsiden opp.
Bruk den avskårne delen til å lage akter, kanon og eventuelt skattekiste. Dekk båten med glasur og fest de løse delene med glasur.
Kakelys kan brukes som kanon, lakrisstang som mast, runde sukkertøy som kanonkuler og runde gelegodteri som koøye. Tegn piratsymbol på et ark og lag seil.
OPPSKRIFTER
Bak med barn
Bak med barn
Bak med barn