Bland alt det tørre i en bake-/ kjøkkenmaskin, tilsett kald væske og egg. Smuldre gjæren i bollen og start maskinen. Elt på lav fart. Synes du deigen virker for tørr eller fast- tilsett litt mer væske.
Vei opp smøret og del det terninger. Når deigen har eltet i 12-15 minutter kan smøret tilsettes.
Deigen eltes godt i totalt 15- 25 minutter, de siste 5 minuttene økes farten. Kjør deigen hardt på maks fart i det siste minuttet til deigen slipper bollen.
Tips: for å vite om du har eltet og knadd nok- ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet (glutentest). Hvis den revner og virker "kort" når du drar i den, elt deigen videre.
Pakk bakebollen inn i en pose, sett den på benken og hev deigen til dobbel størrelse (ca. 1 time).
Del deigen opp i biter på ca 60 gram. Rull deigemnene til boller og sett de på en plate med bakepapir. Klem bollene helt flate og lag en fordypning midt i bollen.
Etterhev i ca. 30-45 minutter. Klem ned fordypningen enda en gang og legg på vaniljekrem.
Stek de lavt i ovnen på 220 grader over- og undervarme, eller 200 grader varmluft i ca. 7-12 minutter.
La de avkjøles. Lag melisglasur, stryk på rundt bollene og dypp de i en skål med revet kokos.
Hell melk, fløte og vaniljepaste i en kjele.
Pisk sammen eggeplommer, maizena og sukker i en bolle.
Gi væsken et lite oppkok og hell litt av væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.
Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til den tykner. Ha vaniljekremen i en bolle og la den avkjøles.
OPPSKRIFTER
Boller og brød
Boller og brød
Boller og brød