Smelt smøret i en kasserolle og hell i melken. La blandingen bli lunken. Tilsett gjær og rør til den har løst seg helt opp.
Bland sammen mel, sukker, vaniljesukker og salt i en bakebolle. Tilsett melkeblandingen, og bearbeid deigen godt til den blir blank og smidig og slipper bakebollens sider. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 20 minutter på et lunt sted.
Smør en langpanne (ca. 30 x 40 cm) eller kle den med bakepapir. Ha deigen på en melet arbeidsflate og elt den godt. Trykk deigen ut i langpannen så den dekker hele bunnen. La kaken etterheve i ca. 15 minutter.
Lag små fordypninger i kaken med ca. 3 cm mellomrom. Legg en liten smørklump i hver fordypning. Bland sukker og vaniljesukker og strø over deigen vekselvis med mandelflak.
Stek kaken i midten av ovnen i ca. 15 minutter på 200°C (varmluft 180°C). La kaken avkjøles under et kjøkkenhåndkle.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker