Forvarm stekeoven til 180°C over- og undervarme eller varmluft 160°C.
Smør og kle en 20 cm kvadratisk bakeform.
Del de skrellede rabarbrastenglene i 2 cm lange biter og legg de i en bolle. Strø over 50 gr sukker og 1 ss mel, og rør det godt inn. Sett bollen til side.
Ha smør, brunt sukker og vaniljepaste i en bolle og pisk til konsistensen blir kremete og sukkeret godt blandet inn.
Tilsett melet og bland det sammen til konsistensen er smuldrete. Bruk en mikser eller hendene. Sett det til side.
Pisk smør og sukker sammen til en jevn blanding. Tilsett egg og vaniljepaste og pisk det til alt er en jevn blanding. Om blandingen klumper seg kan man tilsette en skje hvetemel.
Sikt hvetemel, bakepulver og malte mandler over blandingen. Vend det inn og stopp med en gang det er blandet.
Hell kakerøren i kakeformen og jevn den utover. Legg rabarbraen utover i et jevnt lag. Til slutt strøs smuldretoppingen over rabarbraen så den er helt dekket.
Stek kaken i ca. 60 minutter til toppen er gylden brun.
Kaken smaker aller best nylaget og varm med en kule vaniljeis ved siden av, eller med litt vaniljesaus.
Ønsker du en nøttefri kake kan mandlene erstattes med hvetemel.
Tilsett 50 gram hakkede mandler i smuldertoppingen for litt mer tekstur og mandelsmak.
Er rabarbrasesongen over? Prøv med bringebær i stedet.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker