Start med å piske eggedosis av sukker og egg. Pisk seterrømme og fløte til krem i en annen bolle. Bland eggedosis med krem og rør inn det tørre. Har du en bakemaskin, bruk den og sett i en k-spade eller en krok. Lag gjerne deigen dagen før du skal koke smultringene, da blir den lettere å jobbe med.
Oppbevar smultringdeigen kaldt, og ta ut litt og litt deig som kjevles til ca. 2-3 mm tykkelse. Bruk en smultringutstikker og legg ringene over på et brett med matpapir. Sett kjølig.
Kok smultringene i smult eller matfett til de er gyldenbrune på begge sider og gjennomstekte. Det tar en stund før fettet blir varmt, test med en liten deigklump. Fettet er varmt nok når deigklumpen kommer opp til overflaten igjen med det samme. Bruk en hullsleiv eller enden på en tresleiv til å fiske opp smultringene. La de renne av seg på tørkepapir.
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies