Rør gjæren ut i lun melk og tilsett kardemomme, salt, sukker og egg og rør det godt sammen. Smuldre smøret i halvparten av melet og rør det inn i gjærblandingen.
Tilsett resten av melet litt av gangen og elt deigen godt. Bruk eventuelt en kjøkkenmaskin og elt deigen i minst fem minutter.
La deigen hvile tildekket i 45 minutter, sett så stekovnen på 190 C° varmluft.
Rør smør, sukker og kardemomme sammen til det er mykt og kremete.
Ta ut deigen og kjevle den ut til en stor firkant (30x50 cm). Bred ut smørkremen og fordel appelsinskall, sukat og mandler.
Rull deigen sammen som en rullekake (50 cm lang) og skjær 25 skiver. Legg de tett i en langpanne dekket med bakepapir og pensle med et pisket egg. La de heve i 45 minutter.
Stek sneglekaken i 18- 20 minutter og server de gjerne lune. De egner seg også godt til frysing og kan lunkes før servering.
OPPSKRIFTER
Boller og brød
Boller og brød
Boller og brød