Ha bakepapir i en springform (ø 26 cm) og forvarm stekeovnen.
Over- og undervarme: ca. 180 °C
Varmluft: ca. 160 °C
Rør smøret glatt i en kjøkkenmaskin. Tilsett sukker, vaniljesukker, salt og sitronekstrakt gradvis under omrøring til det blir en jevn blanding. Rør inn ett og ett egg, og pisk på høyeste nivå i ca. 1/2 minutt mellom hvert egg. Bland mel og bakepulver og rør det vekselvis inn med melken i to omganger på middels hastighet.
Hell røren i springformen og glatt den ut. Sett formen på rist i nedre tredjedel av ovnen.
Løsne og fjern springformen. Legg kaken med bakepapiret på et rist og la den avkjøles. Snu kaken, fjern bakepapiret og vend den tilbake.
Steketid: 25 Minutter
Legg kakebunnen på et fat. Rør sammen mascarpone, Kesam®, sukker, vaniljesukker og sitronsaft i en bolle og fordel så kremen utover kaken.
Skyll og tørk bærene og del de i passende biter om nødvendig. Skjær ut noe hakk på toppen av jordbærene så de ligner tulipaner. Vask og tørk urtene.
Lag en blomstereng med frukt, urter og pistasjnøtter, og server den gjerne med en gang. Kaken kan også stå i kjøleskap en stund før servering, men jo lenger den står jo større fare er det for at jordbærene fargen den hvite kremen rød.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker