Forvarm ovnen til 200°C over- og undervarme.
Klipp til et ark filodeig så det blir kvadratisk* og klipp deretter kvadraten i 4 like store kvadrater. Dekk de til med et fuktet kjøkkenhåndkle. Gjenta med 5 ark til. Totalt skal det bli 24 små kvadratiske filoark. (*En kvadrat er en firkant hvor alle fire sider er like lange.)
Bruk et muffinsbrett i metall og smør 6 hull lett med smeltet smør. Ta en av de oppdelte filokvadratene og smør den med litt smør, legg på en ny i en litt annen vinkel så hjørnene begynner å danne en stjerne. Smør tynt med smør og legg på et nytt lag filodeig. Dette gjentas til det er fire lag. Legg de smurte filodeigene i muffinsformen og press de lett ned slik at de fyller ut muffinsformen. Bruk gjerne bunnen av et glass til å forsiktig dytte deigen på plass i formen. Gjenta til du har 6 terter.
Klipp bakepapir i firkanter, legg en i hver tertebunn og fyll på med bakebønner eller ukokt ris. Stek tertebunnene i 10 minutter, ta brettet ut, fjern bakepapiret og bakebønnene (det er veldig varmt!). Sett brettet tilbake i ovnen og stek videre i ca. 5 minutter til de får en fin gyldenbrun farge. Så snart de er avkjølte nok til å håndteres tas de ut av formen og avkjøles helt på en bakerist.
Mens terteformene avkjøles kan fyllet lages. Del opp den hvite sjokoladen og smelt den over vannbad. Sett den smeltede sjokoladen til side til avkjøling.
Ha mascarpone, fløte og vanilla paste i en bolle og pisk til det dannes myke topper. Ha i den smeltede sjokoladen og pisk til alt er blandet.
Tertene monteres rett før servering så de holder seg sprø. Legg litt lemon curd i bunn av hver terteform. Fordel mascarponekremen likt i hver terteform og legg på litt lemon curd. Til slutt legges 3 bringebær på hver.
OPPSKRIFTER
Dessert
Dessert