Stivpisk eggehviten med melisen som has i litt etter litt. Vend inn malte mandler og bakepulver.
Stekes i springform kledd med bakepapir ca. 26 cm. Stek på 175 grader varmluft, midt i oven i ca.30 min.
PS. Blir det et lite sprøtt skall på toppen av bunnen kan det bare tas av. Bunnen kan gjerne fryses før kremen has på (lettere å håndtere). Legg bunnen med undersiden opp når kremen has på.
Bland eggeplommer, fløte, sukker og innholdet av vaniljestengene i en kjele, og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Kremen skal tykne og skal så vidt boble. For mye koking vil gjøre at den skiller seg.
Avkjøl kremen på benken noen timer. Den kan også settes i kjøleskap til dagen etter.
Pisk opp det romtempererte smøret og bland inn eggekremen. (Den kokte kremen og smøret skal begge ha romtemperatur når det piskes sammen). Kremen fordeles utover mandelbunnen (her er det brukt en sprøytepose og wilton 4b tyll) og dekorer med for eksempel sjokoladestrøssel.
PS. Har kremen tendens til å skille seg, bare pisk videre! Den vil til slutt komme sammen.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker