Legg gelatinen i bløt i en bolle med kaldt vand.
Ha limesaft og finrevet limeskall, 150 g sukker, flytende glukose og grønn konditorfarge i en kjele og la det koke i 5-6 minutter. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles litt. Kryst ut vannet av gelatinen og ha den i sukker- og limelaken så den smelter. Rør så det blir blandet.
Kle en stekeplate med bakepapir og smør bakepapiret med olje. Fordel limemassen jevnt utover bakepapiret, og la det tørke i romtemperatur i minst ett døgn. Massen skal føles helt tørr.
Bland 150 g sukker sammen med sitronsyre. Skjær eller klipp limemassen i passende strimler, og vend de deretter i sukker- og sitronsyreblandingen.
Er det høy luftfuktighet bør de sure båndene oppbevares i en lufttett beholder, ellers kan de være i romtemperatur.
OPPSKRIFTER
Konfekt og godteri
Konfekt og godteri
Konfekt og godteri