1. Lag mørdeig ved å blande sammen alle ingrediensene i en bolle. Bruk fingrene og lag en deig. Så fort den henger sammen, pakk den inn i plast. La ligge kjølig i ca. 30 minutter.
2. Kjevle ut mørdeigen og kle formen ca. 22 cm (bruk enten en paiform med løs bunn eller en springform)
3. Skjær av overflødig deig og prikk bunnen. Sett kjølig ca. 10 min før du kler formen med folie/bakepapir/ clingfilm. Hell i erter/ mynter/ bønner/ris.
4. Forstek paiskallet litt ned i ovnen på ca. 200 grader i 15 min. Fjern ertene (det du har fylt paiskallet med) og stek videre i 10 -15 min til bunnen er gyllen. Avkjøl.
5. Rør ca. 150 g bringebær sammen. Sikt de rørte bærene slik at du sitter igjen med ca. 75 g bringebærsaft (litt under 1 dl)
6. Ha fløte, bringebærsaft og sjokolade i en bolle og smelt over vannbad eller i mikroovn.
7. Stryk på et par spiseskjeer bringebærsyltetøy. Hell fyllet i paiskallet og sett kjølig 1-2 timer.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker