Sett ovnen på 170 °C varmluft.
Knus kjeksen og bland den med smeltet smør. Fordel massen jevnt i en springform (22 cm), ca. 1/2 - 1 cm tykt og la den gå litt opp langs kanten.
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn og sett den til side. Bland smør og melis godt i en skål og tilsett egget. Visp til alt er godt blandet.
Rør i melet litt og litt, og igjen bland godt. Hell den smeltede sjokoladen langsomt i og bland godt. Visp gjerne kraftig slik at røren blir luftig. Fordel røren over kjeksbunnen.
Bland ost, sukker og frøene fra vaniljestangen og visp det jevnt og tykt. Visp i ett og ett egg. Røren skal være jevn og kremete. Øk hastigheten på vispene mot slutten så røren blir lett og luftig, men ikke visp for lenge. Fordel røren over browniebunnen.
Stek kaken i 30-40 minutter. Den skal være fast og gylden i kantene, midten skal fortsatt være lys. Avkjøl kaken i kakeformen, dekk den så med plastfolie og sett i kjøleskap i ca. to timer.
Gi melis, bringebær og sitronskall et raskt oppkok og rør det godt sammen. Legg gelatinbladene i rikelig med kaldt vann i fem minutter. Vri ut vannet av gelatinplatene og bland dem med bringebærene. Sett blandingen til avkjøling.
Visp så fløten og bland den med bringebærene. Bringebærmassen skal være lett avkjølt, men må ikke ha stivnet når kremen blandes i. La bringebærmoussen avkjøles helt til den blir fast og fordel den over kaken mens kaken er i springformen.
Sett kaken i kjøleskap, gjerne over natten. Dekorer kaken med friske bringebær og blåbær før servering.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker