Bland hvetemel, rørsukker, Vanilla Paste og Hjortetaksalt i en bolle.
Del smøret i terninger og ha det i melblandingen. Bland sammen til deigen får en smuldrete konsistens, tilsett egget og samle deigen. Ha deigen i en frysepose og legg den i kjøleskap i ca. 1 time.
Sett stekeovnen på 190 ℃ varmluft.
Kjevle ut deigen på et meldrysset bord i en tykkelse på 3-4 mm. Pass på å ikke bruke for mye mel, da deigen kan bli for tørr.
Deigen bør ikke være for hard når den kjevles ut. Er den veldig hard, la den ligge litt i romtemperatur før den kjevles.
Stikk ut hjerter og legg de på en stekeplate med bakepapir. Dryss først kakene med et tynt lag vaniljesukker og så hakkede mandler. Bruk en stekespade og trykk mandlene forsiktig ned i hjertene slik at de sitter fast i deigen.
Stek småkakene i 8-10 minutter til de er gyldne. Ta vaniljehjertene av platen for avkjøling.
Oppbevar småkakene i en lufttett beholder.
I oppskriften er det brukt en hjerteform på ca 7 cm, men bruk den du har eller bruk forskjellige former. Antall kaker vil variere etter hvilken utstikker som blir brukt.
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies