Pisk smør og sukker hvitt med en håndmikser og tilsett vaniljepaste. Sikt i hvetemel, hjortetakksalt og salt. Tilsett hakkede mandler og vend deigen lett med en deigskrape. Ha i egget og samle deigen uten å kna den for mye. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskap i minst 1 time, den kan gjerne ligge opp til et døgn.
Sett stekeovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C over- og undervarme.
Form vaniljekranser (ø 4 cm) ved for eksempel å bruke en kjøttkvern med kakeplate/ hullskive og bruk stjerneåpningen. Legg de på en stekeplate med bakepapir.
Stek vaniljekransene i 8-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl de på en bakerist og oppbevar de i en lufttett kakeboks.
Steketid: 8 - 10 Minutter
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies