Sett stekeovnen på 180 °C varmluft.
Smør 2 springformer Ø 20 cm og ha gjerne bakepapir i bunn.
Rør soyamelk og sitronsaft sammen til det begynner å tykne, sett bollen til side.
Bland mel, bakepulver, salt, natron, sukker og kanel i en stor bolle. Tilsett revet gulrot, revet appelsinskall og de hakkede nøttene.
Bland eplemos og 1 ts bakepulver i en annen bolle. Tilsett den smeltede kokosoljen, soyamelken og eplemosen i bollen med melblandingen. Pisk til røren har samlet seg og er jevn.
Ha røren i to smurte springformer (Ø 20 cm), gjerne med bakepapir i bunnen.
Stek kakebunnene i 35-40 minutter. Test med en bakepinne om de er ferdige, det skal ikke henge igjen noe kakebunn på pinnen.
La kakebunnene avkjøles i formene i 20 minutter og deretter avkjøles ferdig på en bakerist.
Steketid: 35 - 40 Minutter
Pisk vegansk smør og melis i en bolle til det får en kremete og myk konsistens uten smørklumper. Tilsett vaniljeekstrakt og vegansk kremost, og pisk til det blir en luftig ostekrem.
Bruk en palettkniv til å fordele halvparten av ostekremen på den ene bunden så det blir et jevnt lag, og legg på den andre bunden. Fordel resten av ostekremen på toppen og pynt med hakkede nøtter.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker