Rist de hakkede mandlene i en stekepanne til de får en lett gylden farge.
Sett stekeovnen på 180°C over- og undervarme /160°C varmluft.
Smør og strø en brødform på ca. 1,5 liter.
Bland sammen mandelmelk og sitronsaft til det begynner å tykne. Sett det til side.
Bland så kokende vann og pulverkaffe i en kopp og la det avkjøles litt.
Bland hvetemel, bakepulver og rørsukker i en bolle. Tilsett olje, vaniljeekstrakt, den tyknede mandelmelken og kaffen. Rør til alt er akkurat blandet sammen.
Hell røren i den smurte og strødde brødformen og jevn ut overflaten. Stek kaken i ca. 45-50 minutter, til den er gyldenbrun og det ikke fester seg noe på en bakepinne som er stukket inn midt på kaken.
Mens kaken steker kan kaffesirupen lages. Bland vann, pulverkaffe og rørsukker i en liten kjele. La det simre på medium varme og rør til alt sukker er oppløst. Reduser varmen og la det simre i 5 minutter, ta kjelen så av varmen og la det avkjøles.
Når kaken er ferdigstekt, stikk noen hull rundtomkring på toppen av kaken og hell over 2-3 ss kaffesirup. La kaken avkjøles i formen i 30 minutter og legg den så på en bakerist for å avkjøles helt.
Mens kaken avkjøles helt kan toppingen lages. Pisk det plantebaserte smøret mykt og hvitt i en bolle med en håndmikser. Pisk inn melis litt og litt om gangen til alt er godt blandet. Tilsett 3 ss kaffesirup og 1 ts vaniljeekstrakt. Pisk til det blir en lett og luftig topping. Oppbevar toppingen i kjøleskap til den skal brukes.
Når kaken er helt avkjølt kan topping tas på. Bre den utover med en kniv eller ha den over i en sprøytepose med en stjernetipp og sprøyt toppingen dekorativt på kaken.
Hakk bakesjokoladen. Strø den hakkede sjokoladen og de ristede mandlene over kaken.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker