Kok søtpotetene i mikrobølgeovn til de er myke, snu de av og til. Dette tar ca. 9 minutter, avhengig av størrelse. Når søtpotetene er kokt moses de fint og settes deretter til avkjøling.
Varm mandelmelken i en liten kjele eller i mikrobølgeovn i ca 40 sekunder.
Bland sammen mel, tørrgjær, sukker og kanel.
Når søtpotetene er avkjølt blandes alle de våte og tørre ingrediensene. Rør godt. Elt deigen i en foodprosessor på middels hastighet i ca 8 minutter. Dekk så deigen til med plastfolie eller et løst kjøkkenhåndkle. La deigen heve på et lunt sted i ca en time eller til den har hevet til dobbel størrelse.
Visp sukker, kanel og vegansk margarin sammen. Hakk pekannøttene.
Kjevle ut deigen på en lett melet flate til en størrelse på ca 25 x 50 cm. Fordel kanelfyllet på den utkjevlede deigen og dryss over hakkede pekannøtter.
Rull deigen forsiktig fra langsiden og del den i 12 like store biter.
Legg deigbitene i en smurt eller bakepapirkledd ildfast form, dekk til og la hvile i ca 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Når kanelbollene har hvilt i 30 minutter stekes de på midterste rille i ca 40 minutter.
Når bollene er ferdigstekt settes den ildfaste til avkjøling på en bakerist. Glaser kanelbollene med lønnesirup og la de avkjøles helt.
OPPSKRIFTER
Boller og brød
Boller og brød