Sikt sammen mel og hjortetaksalt. Rør så inn sukker, salt og hakkede mandler. Tilsett romtemperert vegansk smør og vaniljepasta og elt deigen sammen til en sammenhengende deig. Pakk deigen inn i plastfilm og sett den i kjøleskapet i minst 3 timer og gjerne til neste dag.
Forvarm stekeovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C tradisjonell varme.
Ha deigen gjennom en kjøttkvern med stjerneform eller rull den til tynne pølser. Om deigen er veldig hard, elt den sammen raskt for hånd slik at varmen fra hendene kan mykne deigen litt før den går i kjøttkvernen. Form runde kranser med en diameter på ca. 4 cm. Legg kransene på stekebrett kledd med bakepapir.
Stek vaniljekransene i 8-10 minutter til de er gyldenbrune. Avkjøl kakene på en rist og oppbevar de i en lufttett beholder.
Steketid: ca. 8 - 10 Minutter
Over- og undervarme: 200 °C
Varmluft: 180 °C
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies