Bunnen på denne kaken er en såkalt "hvit kake", det vil si en kake uten eggeplommer. Den er derfor spesielt godt egnet til å farge. Det brukes 3 små springformer i denne oppskriften, velg en størrelse mellom 15- 18 cm.
Sett stekeovnen på 175 °C varmluft.
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Pisk melk, eggehviter og vaniljeekstrakt sammen i en annen bolle . Sikt mel og bakepulver sammen i en tredje bolle.
Ha skiftvis mel- og melkeblanding i smørblandingen og vend røren sammen.
Ha 1/3 del av røren i en smurt springform (ø 18 cm) med bakepapir i bunnen. Neste 1/3 av røren farges blå og has i en smurt springform (ø 18 cm). Den siste 1/3 farges lilla og has også i en springform (ø 18 cm). Stek kakene midt i ovnen i ca. 30 minutter. Sjekk med en bakepinne om kakene er ferdig stekt. La de avkjøles helt.
Varm opp blåbærene i en kjele på svak varme inntil det kommer væske ut av bærene. Skru opp varmen og la bærene simre litt. Sil saften fra bærene. Hell 2 dl bærsaft tilbake i kjelen. Tilsett sukker, smør, eggeplommer og maisstivelse. Varm opp blandingen under konstant omrøring. La det koke inntil blandingen tykner. Ta den av varmen og la den avkjøles helt i kjøleskap.
Ha den hakkede hvite sjokoladen i en plastskål som tåler mikrobølgeovn. Varm opp sjokoladen i 10 sekunder av gangen. Ta ut bollen og rør mellom hver runde. Når sjokoladen begynner å smelte, varmes den i 5 sekunder av gangen inntil den har en temperatur på 28-30°C. Temperaturen på sjokoladen må ikke overstige 30°C.
Farg sjokoladen med blå konditorfarge. Spre så sjokoladen utover en bit bakepapir i et tynt jevnt lag, ca. 2 cm tykkt. Dryss med strøslene og sølvperlene og la sjokoladen sette seg. Når sjokoladen har stivnet knekkes den i passende biter.
Ha eggehviter og sukker i en bolle som tåler varme. Sett bollen over vannbad og varm det forsiktig opp inntil det begynner å skumme og når en temperatur på 65 °C. Ta skålen av vannbadet og pisk inntil marengsen blir romtemperert. Dette gjøres enklest i en kjøkkenmaskin. Del smøret i små terninger og tilsett det i marengsen litt av gangen under konstant pisking. Blir smørkremen for tynn kan den settes i kjøleskap i et par minutter, for så å piske den igjen. Tilsett vaniljeekstrakt og pisk det godt inn.
Ha en del av smørkremen i en sprøytepose med en stor rund tipp. La resten som skal brukes til å dekke kaken bli i bollen.
Sett den blå kakebunnen på et serveringsfat. Sprøyt en stripe med smørkrem langs hele kanten av kaken. Fordel halvparten av blåbærfyllet på midten av kakebunnen og ut til smørkremen. Ha på den lilla kakebunnen og gjenta med smørkrem langs kanten og resten av blåbærfyllet. Legg så på den lyse kakebunnen. Smør hele kaken med et tynt lag smørkrem, og sett den i kjøleskap i minst 30 minutter.
Farg resten av smørkremen til ønsket blåfarge, og ha den i en sprøytepose med en stor rund tipp. Sprøyt dotter av blå smørkrem utover kaken og smør det jevnt ut med en liten vinkelpallet slik at det blir en marmorert effekt hvor man ser litt av den hvite smørkremen. Sprøyt små dotter på toppen av kaken med resten av den blå smørkremen.
Kjevle ut fondanten. Dryss eventuelt litt melis på bordet for å unngå at fondanten setter seg fast. Trykk ut snøkrystaller med en utstikker. Dekorer snøkrystallene med sølv glitter. La de tørke, gjerne over natten.
Bland de forskjellige strøslene i blått og sølv sammen. Trykk de inn i smørkremen nederst på kaken hele veien rundt.
Til slutt dekoreres toppen av kaken med snøkrystallene i fondant, blå sjokoladeflak, pikekyss og mere strøssel.
Snøkrystallene kan med fordel lages dagen før ,og tørkes over natten slik at de holder formen bedre.
Pikekyss kan lages med denne skriften.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker