Når vi jobber sammen kan våre små hverdagshandlinger utgjøre en enda større forskjell. Fra å redusere klimapåvirkningen ved å resirkulere mer til å strebe etter fullstendig klimanøytralitet innen 2050, kan vi alle gjøre noe for å beskytte og bevare vårt felles hjem.
Vi er på en reise for å oppnå full klimanøytralitet på tvers av våre operasjoner, både direkte og indirekte, innen 2050 – med å sette langsiktige mål for å komme dit.
Vi er forpliktet til å generere vår egen fornybare energi, støtte utviklingen av vindparker i Tyrkia og bruke solcellepaneler på våre lokasjoner i Sør-Afrika, Tyskland, Italia, Romania, Polen, Ungarn og Nederland. På våre egne produksjonssteder bruker vi fornybar energi og har siden 2022 hentet sol- og vindkraft eksternt der det er mulig – noe som har hjulpet oss med å unngå rundt 65 000 tonn karbondioksid.
Vi gjør matproduksjonsprosessene våre så energieffektive som mulig. Fra å bytte til mer bærekraftige belysningsalternativer til å optimalisere prosessene våre, reduserer vi det totale energiforbruket der det er mulig.
Vi er forpliktet til å gjøre all emballasjen vår resirkulerbar innen 2025. Ved å minimere mengden emballasje vi bruker, prioritere papirmaterialer og unngå plast der det er mulig, pakker vi favorittproduktene dine med mer ansvarlighet. Se hvordan vi jobber med redusere avfall.
Vi jobber mot avskogingsfrie forsyningskjeder for å ta vare på planeten vår. Bruk av mer bærekraftige jordbruksmetoder, som regenerativt landbruk, bidrar til å beskytte det biologiske mangfoldet, bevare jordkvaliteten og forhindre utslipp av karbon til atmosfæren. Se hva vi gjør for mer bærekraftig jordbruk og ingredienser.
Vi har alle en rolle i å bygge en mer bærekraftig fremtid. Her er noen valg du kan ta for å bidra i arbeidet mot en bedre verden.
Visste du at det å innimellom bytte ut kjøtt med vegetariske eller plantebaserte alternativer kan bidra til å skape et mindre karbonavtrykk? Det er fordi disse alternativene vanligvis trenger mindre vann, krever mindre land og produserer færre klimagasser – noe som resulterer i en mye lavere miljøpåvirkning.
For eksempel produserer de smakfulle ingrediensene til vår Ristorante al Salame Vegano litt under halvparten av karbonet sammenlignet med vår klassiske kjøttbaserte Ristorante Salame.
Alt du trenger å gjøre er å sjekke maten litt oftere og la den stå litt lenger i ovnen. Totalt vil ovnen fortsatt være påslått i kortere tid enn om du forvarmer. Resultatet? Mindre energi brukt, mindre karbonutslipp og den samme gode baksten!
Vi tar grep for å gjøre papir- og plastemballasjen vår så resirkulerbar som mulig, slik at når du er ferdig med å tilberede den smakfulle maten din, er det enkelt å sortere og resirkulere avfallet ditt. Lær mer om hvordan vi resirkulerer og minimerer avfall.
Det er mange måter vi alle kan implementere bærekraft i våre daglige gjøremål. På tvers av våre fem fokusområder – ernæring, bærekraftige ingredienser, minimalisering av avfall, klimahandling og inkludering – tar vi steg som, litt etter litt, utgjør en stor forskjell. Ved å samarbeide kan vi skape en bedre morgendag.
Vi beveger oss mot flere bærekraftige ingredienser, reduksjon av salt og sukker, flere plantebaserte alternativer og mer resirkulerbar emballasje.
Lær Mer